Een collegereeks voor kinderen van 8 tot 12 jaar en verboden voor volwassenen.

 

Oyfo's Kindercolleges

 

Kom naar Oyfo's kindercolleges en leer alles over verbinding. We trappen deze collegereeks af op zondag 6 oktober tijdens Weekend van de Wetenschap. Onderzoek dan samen met Lotte Weedega hoe draadloos internet werkt. In college twee ontdek je met Sanne van Niel wat 'in verbinding blijven' voor jouw betekent. En in het laatste college volg je onder begeleiding van technator Ashley Hogt de stappen van het ontwerpproces om tot een nieuw prototype te komen. Meld je dus snel aan en blijf in verbinding!

 

Meld je hier aan

 


Kindercollege 1, zondag 6 oktober 2024

Hoe komt het internet in jouw telefoon terecht via een draadloze verbinding? En wat gebeurt er als je een berichtje ineens niet kunt versturen of het wel erg lang duurt voordat het filmpje op TikTok geladen is? Lotte Weedega, onderzoeker op de Universiteit Twente (UT), legt in dit boeiende kindercollege alles uit. Samen met jou gaat ze onderzoeken hoe draadloos internet werkt en hoe het verbeterd zou kunnen worden. Daar komt veel bij kijken!

 

Dit kindercollege is de eerste in een reeks van 3 colleges en dit college is gratis te bezoeken door kinderen van 8 t/m 12 jaar tijdens het Weekend van de Wetenschap op 6 oktober.

 

Kindercollege 2, zondag 13 oktober 2024

‘In verbinding blijven’, wat betekent dat voor jou? Sanne van Niel borduurt tijdens een interactief filosofiecollege voort op het thema. Aan de hand van dilemma’s en stellingen die je denken prikkelen, ontstaan er gesprekken en onderzoeken we met elkaar 'verbondenheid'. In welk denkveld ga jij staan?

Kindercollege deel 3, zondag 20 oktober 2024

Stel je voor: Je wordt wakker in een wereld waar internet niet bestaat. Is het een probleem, uitdaging, kans…? In de ontwerpstudio volg je onder begeleiding van technator Ashley Hogt de stappen van het ontwerpproces om tot een nieuw prototype te komen waarmee je in verbinding kunt blijven.

Colleges volgen

Je kan de gehele reeks van drie colleges volgen, maar het is ook mogelijk om de colleges los te volgen. In dat geval bedragen de kosten € 15,- per deelnemend kind per college, met uitzondering van het college van 6 oktober, welke gratis is. Voor alle deelnemende kinderen is de museumentree inbegrepen.

 

Meld je hier aan

 


Praktische informatie

Waar: Oyfo, theaterzaal

Datum: Zondag 6 oktober, zondag 13 oktober en zondag 20 oktober
Tijd: 11.00 tot 12.00 uur

Inschrijving: Meld je hier aan

Kosten: Het inschrijfgeld voor de collegereeks bedraagt € 25,- per deelnemend kind, waarbij het college van 6 oktober gratis is. Je kunt ook per college betalen. In dat geval zijn de kosten € 15,-

 

 

Ouders/begeleiders krijgen op de dag van het college €2,50 korting op de reguliere entreeprijs met de kortingscode 'collegereeks2024', maar mogen (helaas) niet meedoen aan de colleges.